Barefoot running, desculț, în picioarele goale

This is the post excerpt.

Advertisements

Frumoasă perioadă pentru umblat/alergat desculț!

Am dat întâmplător de acest concept acum vreo 2 luni prin bloguri, postări, Youtube-uri străine. Cum părea că are sens să umbli desculț sau doar cu o minimă protecție pe tălpi, am aprofundat puțin subiectul, am citit tot mai mult, am căutat încățăminte potrivită, am studiat tehnici de tranziție la mersul desculț sau aproape desculț, am început să umblu desculț prin casă, etc și am început un blog.

Informații sunt destule pe site-urile de limbă engleză, deși unele se bat cap în cap. Oricum la noi, cu puține excepții, sunt doar articole ironice, fără multă documentare, folosind anumite stereotipuri despre barefoot running (neadevărate, desigur) și apoi făcând mișto de întregul concept (vezi aici unul mai recent: http://runningmag.ro/la-alergare-descult/).

Mai sunt și în română câteva articole interesante, unul mai vechi aici: http://www.cyfer.ro/blog/2013/08/01/alerg-in-sandale/, vezi și Andrei Roșu: http://www.andreirosu.org/2014/08/alergarea-descult-mini-ghid/, dar foarte puțin pentru un domeniu așa de interesant. Oricum, nimeni nu pare foarte pasionat, experiențele de alergat desculț sunt episodice, pline de bășici și alte stricăciuni, așa că, iată acest blog! Stay tunned!

 

Author: descultsite

N-am nimic deosebit de spus. Am dat în pasiunea umblatului desculț, întâmplator, la fel ca și cazul celorlalte pasiuni ale mele. Am citit destul de mult, cărți și mai ales bloguri, multe dintre ele neactualizate de prin 2012, după ce moda barefoot running s-a fâsâit. Sunt începător într-ale umblatului desculț și va dura mult până o să am ceva experiență, dar vreau să o documentez.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s